четвъртък, април 25, 2024

Термо-изолации за шприц автомати

Термо изолация TI-350 и TI-450 и АЕРОГЕЛ са отлично решение, с което значително се намаляват разходите за експлоатация на шприц машини, екструдери, парни турбини и пътища, както и значително се намалява температурата на околната среда по време на работа.

Термо изолацията може да спести до 60% от оперативните разходи, а в сравнение с конкурентните продукти е до три пъти по-ефективна. В зависимост от размера на машината и нейната мощност, разходите за инвестиции в Термо изопацията се възвъръщат за 4 до 6 месеца след нейната инсталация.

Термо изолацията е изработена от специален материал, който е покрит с алуминиево фолио, с карбонова вложка. Изолационните тъкани са третирани със специално безвредно покритие.По този начин се постига устойчивост на изолацията на температура до 800′ С.

Едно от големите предимства на термо изолацията е значителнто удължаване на живота на нагревателите и намаляване на отоплителните цикли по време на производствения процес.

Монтажът на Термо изолацията отнема много малко време и няма да попречи на Вашият производствен цикъл.

Основните предимства на Термо изолация TI-350 и TI-450 и АЕРОГЕЛ са:

> Спестената ел. енергия достига до 60% в сравнение с неизолирана машина (в зависимост от вида на машината и производство).

> Бърза възвръщаемост на инвестициите – 4-6 месеца (само от икономията на ел. енергия)

> Изолацията не старее и не е нужно подмяната й през опреден интервал от време.Единствено може да се наруши целостта й от механична повреда или заливане със стопилка.

> Повишаване на безопасността в производственото помещение (предпазва от изгаряния на служителите от нагревателите)

> Увеличаване на живот на нагревателите.

> Намаляване на температурата на околната работна среда (особено през летните месеци), което от своя страна води до намаляване на разходите за климатизация.

Предимството на изолацията от АЕРОГЕЛ спрямо TI-350 и TI-450 е:

По-добра термична изолация ( λ 0,013 W/M.K. ) при по-малка дебелина на изолационните елементи. 

     TI-450 с дебелина 40 mm – λ 0, 09 W/M.K.

     AEROGEL с дебелина 10 mm  – λ 0,013 W/M.K

 

Монтаж

Термоизолацията се монтира върху нагревателите на цилиндъра и шнека, като за целта не са необходими никакви конструктивни промени по машината. Изработва се индивидуално за всяка машина според това къде са буксите на нагревателите, къде са термодвойките и какви са техните размери и отстояния от другите елементи на машината.Снемането на размерите и първоначалния монтаж се извършват от нас безплатно.След като веднъж е сложена ще е възможен достъпа до буксите на нагревателите и термодвойките с цел при възникнала авария да може да се отстрани без да се налага свалянето на изолацията.Ако все пак трябва да се свали (при подмяна на нагревател) , се сваля само тази секция върху съответния нагревател, а не на цялата изолация.Необходимото време за сваляне от служители на вашата фирма е 5 мин.

След първоначалния монтаж извършен от нас,изолацията може да се демонтира и монтира от ваши служители много бързо и лесно. Единствено трябва да се спази поредността на отделните секции според това как са номерирани от нас, за да пасне както трябва.

 

Очаквани резултати

Много по-бързо загряване на машината до работна температура при първоначален пуск (при смяна на матрица, материал или отстраняване на авария). По този начин печелите повече производствено време.

Повишаване на безопасността на работниците от изгаряне. Изолираните части на машината (нагревателите) могат да бъдат пипани с гола ръка по време на работа, по невнимание или нарочно, без това да доведе до изгаряне.

Живота на нагревателите се увеличава и по този начин пак се свежда до пестене на средства. Това се получава тъй като, след изолацията няма да имате топлинни загуби в околния въздух и в следствие ще се намали броя на работните им цикли за единица време за загряване на същия материал до същата температура.

 

Резултатите които могат да се постигнат за икономия на електро енергията по време на работа, от частта й използвана за нагряване

са между 35% -60% .

Какъв ще е процента на икономия зависи от:

  • размера на машината .
  • производителя на машината (Китай,Германия и т.н.).
  • какви нагреватели има монтирани ( керамични или др.).
  • каква е работната температура на материала.
  • какъв е материала.
  • продължителността на цикъла на работа ( колко е голямо изделието).
  • каква е температурата на цеха в които е машината ( зимата когато е по- студено съответно процента на икономия е по-голям).